Painting with Light en NEP Belgium lanceren Virtual Event Expo V2 met live Studio streaming

Painting with Light en NEP Belgium lanceren Virtual Event Expo V2 met live Studio streaming

Levensverzekeraar NN Insurance Belgium en MediaMixer bijten spits af met digitaal interactief evenement NN Connect Live

Genk, België, 25 februari 2021 – Painting with Light, de Belgische specialist in visual design en lichttechnologie, en NEP Belgium, specialist in event-, TV/media- en sportproducties, presenteren Virtual Event Expo V2, het vernieuwde platform voor online events. Dit tweede generatie platform biedt een unieke ervaring voor hybride evenementen waarbij live interactie wordt gecombineerd met een virtuele omgeving. Met behulp van de laatste webtechnologie krijgen nu ook event managers de realtime controle over het hele gebeuren. De synergie met de Virtual Event Studio resulteert voor exposanten en eventorganisatoren in een dynamisch, hybride en volledig interactief evenement!

Virtual Event Expo biedt een innovatieve en intuitieve virtuele infrastructuur voor vakbeurzen en bedrijfsevenementen. In combinatie met de Virtual Event Studio in Genk en Londerzeel biedt de Expo een ideale virtuele ervaring voor corporate meetings, merkactivatie en rondetafeldebatten, productlanceringen, conferenties en seminaries tot concerten toe. Dit alles in een volledig virus-en coronavrije omgeving!

Story image

In de nieuwe versie van het Expoplatform zijn registratiemodaliteiten en login verfijnd zodat bedrijven hun eigen gastenlijsten kunnen importeren, alsook een snelle en veilige loginprocedure kunnen aanbieden op basis van e-mailadres. Een mooie en overzichtelijke profielbadge met aanpasbare velden draagt bij tot doeltreffender netwerken. De bezoekers worden verwelkomd in een volledig gepersonaliseerde virtuele 3D-lobby met aangepaste branding, banners, videos en aankondigingen. Chats, netwerken en opladen van presentaties en brochures behoren tot de vele interactiemogelijkheden tussen deelnemers onderling en de exposanten. Live shows en break-out sessies kunnen worden geïntegreerd voor on-demand streaming of er kan live worden deelgenomen. Dit is perfect mogelijk door de integratie met de Virtual Event Studio van NEP en Painting with Light.

Story image

Eerste interactief virtuele NN Connect Live evenement
Levensverzekeraar NN Insurance Belgium mocht de spits afbijten met het vernieuwde en verbeterde platform voor NN Connect Live. Dit succesvol evenement was het resultaat van een nauwe samenwerking tussen MediaMixer, NEP Belgium, Univate/Faber/Creative Animal en Painting with Light. Alle functies van de nieuwe Virtual Event Expo V2 versie werden optimaal benut, inclusief twee live pages aangestuurd vanuit de Virtual Event Studio met een interactieve Q&A en poll widget. De hele virtuele omgeving met lobby, beurshal en sales café werd in 3D ontworpen door het Painting with Light team. Gasten werden aan de lobby ontvangen met een gepersonaliseerde verwelkomingsvideo en hadden toegang tot 28 beursstanden. Bezoekers konden daar met de salesverantwoordelijke connecteren door middel van video calls en direct chat. Verder was er een e-learning platform met 32 videos met advanced analytics op bezoekersniveau voor accreditatie van studiepunten en toegang tot 26 video’s via het Vimeo kanaal.  

Dorien Leyers, Event Director bij MediaMixer & Grace K. organiseerde voordien reeds enkele live events voor Levensverzekeraar NN Insurance Belgium, en ziet veel voordelen bij een virtueel formaat van NN Connect Live: “We bereikten hiermee bijna het dubbel aantal deelnemers dan de voorbije jaren en bovendien blijven alle sessies nog online beschikbaar gedurende een bepaalde tijd. Uiteraard is er iets meer werk aan de voorbereiding en planning omdat er heel wat opnames vooraf gebeuren maar dit draagt ook bij tot een betere kwaliteit en meer diversificatie. Onze klant en alle deelnemers smaakten de dynamische mix van live chats op 3D-standen, het deelnemen aan live interactieve sessies vanuit de studio en de vooraf opgenomen videos. We blikken allen tevreden terug op een uiterst geslaagd evenement, mede dankzij de professionele en creatieve aanpak van onze partners NEP en Painting with Light.”

MediaMixer, storytelling agency, zorgde voor de totale productie van NN Connect Live. Bekijk de aftermovie voor een blik achter en voor de schermen:

Story image

Samen met NEP Belgium biedt Painting with Light een Virtual Event Studio in C-Mine Genk en in de NEP Studio’s te Londerzeel met de meest geavanceerde technologieën voor een interactief evenement. Luc Peumans, CEO van Painting with Light licht toe: “Live-streams en videos worden geïntegreerd in elke stand met eigen branding en links naar verdere informatie. Er zijn ook break-out rooms mogelijk voor aparte sessies, met recording en live video chats tussen zowel de bezoekers onderling alsook de standhouders. Dit alles maakt de beleving veel interactiever en persoonlijker.”

Simon Coene, Sales & Project Manager van NEP Belgium: “Virtuele bezoekers die deelnemen aan het interactieve platform worden digitaal in de zaal weergegeven als thumbnails en geprojecteerd op het grote scherm voor interactie of een vraagstelling. Op die manier heeft de presentator zicht op het volledige publiek en kan zo beter inspelen op reacties zoals bij een fysiek evenement!”

Story image

Over Virtual Event Studio
De blikvanger van de
Virtual Event Studio is een hogeresolutie LED-wall en -vloer die samen met een chromakey wand voor de mixed reality decors zorgen met volledig aanpasbare belichtingsinstallatie en een ruime keuze aan productiemodaliteiten. De presentator staat zo in een indrukwekkend virtueel decor, dat volledig op maat van de klant kan gemaakt worden. De Studio is uitgerust met een meerkananaals camerasysteem, professionele audio met draadloze microfoons die na elk gebruik corona-proof worden ontsmet. Gepersonaliseerd geluid, grafiek en effecten worden geproduceerd op maat van de klant. De controlekamer omvat een indrukwekkend arsenaal aan beeldverwerkers en servers voor opnames en uitzenden via video conferencing en digitale kanalen. Verder kunnen klanten rekenen op een team technische en creatieve experten met jaren ervaring in producties voor corporate events, musicals, concerten en live entertainment.

Reeds heel wat virtuele evenementen werden de voorbije maanden succesvol en coronaproof georganiseerd in deze innovatieve studio, waaronder VOKA Open Bedrijvendag en RE-START van Agoria, alsook events door IMEC Belgium, Axxes, Proximus, Ericsson, Materialise, SBS, Unizo, Levensverzekeraar NN Insurance Belgium, Orange, Graco, Johnson & Johnson,...

Over NEP Belgium
Opgericht in 1989 en gebaseerd te Rotselaar met studiofaciliteiten in Londerzeel, is NEP Belgium een toonaangevend marktleider in hoogstaande televisiebroadcasting. Het bedrijf maakt deel uit van de globale NEP Group en combineert de meest vooruitstrevende technologieën met een gedreven team van ervaren professionals. Naast expertise in multicamera-producties, ENG/EFP, Fictie en Postproductie, biedt NEP Belgium zijn klanten een uitgebreid wagenpark en vaste productieruimten met de nieuwste technologie voor entertainment- en variétéshows, corporate events, overheidsopdrachten, muziekprogramma’s, alsook nationale en internationale sportevenementen.
Meer informatie op
www.nepgroup.be  

Over Painting with Light
Painting with Light werd opgericht in 1999 door CEO Luc Peumans en is gevestigd in C-Mine te Genk, België. De innovatieve studio voor verlichting en videodesign heeft wortels in live entertainment en is momenteel actief in entertainment- en vrijetijdsmarkten, evenals in retail en architecturale toepassingen. Het gespecialiseerde team gebruikt geavanceerde licht- en videotechnologieën om boeiende verhalen en visuele ervaringen te creëren.  Painting with Light voorziet dark rides van slimme en creatieve lichttechnologie, waaronder de TEA-bekroonde Basyliszek in Legendia, Polen, en Popcorn Revenge in Walibi, België. Ook meerdere Plopsaland-attracties en Wintergloed lichtfestival in Brugge kunnen rekenen op de expertise van het team, evenals musicals 40-45 en Daens, concerten en festivals, voetbalstadions, eSport arenas, monumenten en gebouwen over heel de wereld.  Painting with Light baat in Genk en Londerzeel een interactieve Virtual Event Studio uit, in combinatie met een 3D Virtual Event Expo platform voor dynamische digitale ervaringen. Meer informatie op
www.paintingwithlight.com

 

 

 

 

 

 

PWL Group
About Flower & Feet

Flower & Feet is inspired by Anja D'Hondt and offers international PR, supported by a global network of experts. An innovative view on communication and deep market insights ensure successful partnerships. We empower clients to find their brand voice and build smart strategies. PR sunny side up!

Flower & Feet
Vrijhavenstraat 40 bus 09.01
8400 Oostende (Belgium)