Painting with Light lanceert high-tech interactieve Virtual Event Studio in Genk

Painting with Light lanceert high-tech interactieve Virtual Event Studio in Genk

Volledig uitgerust voor leuke en dynamische virtual live events

Genk, België, 11 juni 2020 – Painting with Light, de Belgische specialist in visual design en lichttechnologie, presenteert met trots de nieuwe Virtual Event Studio in hun C-MINE hoofdkantoor te Genk. In samenwerking met NEP Belgium, specialist in festival en sportproducties, biedt deze live studio een vlotte productie van opname-en uitzendfaciliteiten, inclusief volledige interactiviteit met live publiek.  

Dit project beantwoordt aan de toenemende vraag naar digitale live evenementen en content in het licht van de coronacrisis en de nieuwe social distancing regels. Painting with Light is ervan overtuigd dat deze nieuwe hybride en mixed reality oplossing tegemoetkomt aan alle toekomstige communicatienoden. De nieuwe Virtual Event Studio  kan op een creatieve en innovative manier virtuele events opvoeren van corporate meetings en presentaties, merkactivatie en rondetafeldebatten, productlanceringen, conferenties en seminaries tot feestjes en live music uitzendingen. 

Story image

Seeing is Believing
De blikvanger van de Virtual Event Studio is een fysieke en hogeresolutie LED-muur van drie op drie meter. De presentator staat zo voor een virtuele achtergrond van hoge kwaliteit, waarbij een volledige videovloer zorgt voor een coherente visuele dynamiek. Alle andere schermen zijn virtueel, met enkele kleine fysieke schermen om inhoud en omgeving te monitoren, alsook interactie met het publiek te accomoderen.  

De opnameruimte van 10 op 19 meter is volledig uitgerust met professionele audio & broadcast technologieën door NEP Belgium. Als specialist in lichttechnologie en live entertainment, ontwikkelde Painting with Light spectaculaire augmented reality decors met volledig aanpasbare belichtingsinstallatie en een ruime keuze aan productiemodaliteiten.

Alle elementen kunnen worden gepersonaliseerd of er kan worden gekozen uit een reeks voorontworpen eventpodia en ruimtes in verschillende stijlen voor allerhande gelegenheden die allemaal kunnen aangepast worden met eigen logo en branding. 3D beelden, ontwerpen voor fysieke evenementen en standen, enzomeer, kunnen worden geïmporteerd  voor replicatie en integratie in de omgeving en het productie-ontwerp van de klant.

Alles onder controle!
De studio is uitgerust met een hoogkwalitatief meerkanaals camerasysteem, geavanceerde audio mixers en speakers met microfoons die na elk gebruik worden gereinigd. Gepersonaliseerd geluid, muziek en effecten worden geproduceerd op maat van de klant.

Story image

De controlekamer omvat een indrukwekkend arsenaal aan beeldverwerkers en servers. Gesofisticeerde bewegende beelden kunnen worden aangemaakt, met video content en toevoer van live beelden naar virtuele schermen op afstand. De controlekamer heeft een voorraad aan producten voor het reinigen van oppervlaktes en materiaal, en is ingericht als veilige werkomgeving volgens de Covid-19 reglementering. 

Alle technische experten in de controlekamer hebben jaren ervaring in productie voor festivals, musicals, concerten en live entertainment. Ze superviseren elke beweging en elk detail tijdens de show en maken onmiddellijk de nodige aanpassingen zodat er geen onderbrekingen of verlies van kwaliteit is. 

Live interactie neemt hoge digitale vlucht
Peter Van den Bosch, Business Development Manager van Painting with Light, licht toe: “Het publiek kan worden uitgenodigd via verschillende video conferencing platformen en virtueel participeren op het podium. Virtuele bezoekers die deelnemen aan het interactieve platform worden digitaal in de zaal weergegeven als thumbnails en geprojecteerd op het grote scherm voor interactie of een vraagstelling. Op die manier heeft de presentator zicht op het volledige publiek en kan hij of zij beter inspelen op reacties en de aanwezigheid aanvoelen, net zoals bij een fysiek evenement! Voor conversaties en het beantwoorden van vragen kan elke deelnemer individueel worden weergegeven op het virtuele grote scherm voor optimale interactie met de presentator.”

De virtuele studiobeelden worden live opgenomen en uitgezonden via een  standaard videoformaat op de populaire platformen zoals YouTube, Facebook, Twitch and Twitter, volgens hun specificaties en functionaliteiten. Bovendien kunnen klanten gepersonaliseerde landing pages bestellen met geavanceerde netwerkfunctionaliteiten in een virtuele centrale ruimte. Kleinere of private evenementen kunnen ook worden uitgevoerd via video conferencing kanalen zoals Zoom of Skype.

Story image

Er is alvast grote interesse van de markt, met evenementen voor IMEC Belgium, C-Mine Crib en Agoria  Sports & Entertainment Technology Club als eerste gebruikers van de live Virtual Event Studio. Jolyce Demely, Business Advisor bij Agoria Vlaanderen, zegt: “Ons Re-Start evenement in deze Virtual Event Studio is een fantastische manier om onze leden op een leuke en veilige manier te bereiken.  Een twintigtal bedrijven presenteerden de recentste technologieontwikkelingen op vlak van entertainment en sport op een zeer interactieve en impactvolle manier.”

Story image

Marc Convents, Sales Director van NEP Belgium, concludeert: “We zijn verheugd onze krachten te bundelen met Painting with Light voor deze nieuwe mixed reality evenementsformule. Er zal minder gereisd worden voor meetings en congressen en mensen werken meer vanuit hun thuisomgeving, dus er is zeker veel potentieel naar de toekomst toe. De complementariteit en creativiteit van onze teams resulteerde in deze nieuwe live Virtual Event Studio met zeer veel opportuniteiten waar we allen naar uitkijken.”

Met dank aan Kanaal Z voor de reportage over het Agoria Re-Start event: 

Story image

 

PWL Group
About Flower & Feet

Flower & Feet is inspired by Anja D'Hondt and offers international PR, supported by a global network of experts. An innovative view on communication and deep market insights ensure successful partnerships. We empower clients to find their brand voice and build smart strategies. PR sunny side up!

Flower & Feet
Vrijhavenstraat 40 bus 09.01
8400 Oostende (Belgium)